Avagy az eszközök nélküli szakács tudományrul. Szenteljünk tehát egy bejegyzést itteni étkezéseinknek és a minket ért gasztronómiai behatásoknak. Csak egszer ettünk paradicsomszószos tésztát, de már itt szembesülnünk kellett a konyha eléggé rapszodikus felszereltségével: nem volt konzervnyitó, és ott röhögött a képünkbe két (természetesen nyitó nélküli) paradicsomkonzerv. D végül belevagdosott egy kést, így hozzájutottunk… (Mondanom sem kell, fél óra múlva előkerült a fiók mélyéről két konzervnyitó.) Aztán kiderült, hogy nincs habverő (=no császármorzsa), bár a villái megvannak, nincs egy rendes tálca, de nem működő kávéfőző kettő is van és ha bírnánk a rozsdát, akár pecsenyetűvel összetűzött húsfalatkákat is süthetnénk!! Ja igen, és életemben először mondhatom, hogy félig-meddig rendelkezem tortakéssel és egy hamisítatlan retró habszifonnal (nem is beszélve a tíz doboz patronról). A konyhai olló pedig: egy cikkcakkolló!! :D Egyszóval: inspiráló és szórakoztató dolog itt főzni. Kicsit a gimis fizikafeladatokat juttatja eszembe, ott se tudtam sokszor, mi lesz a vége…

P7300025.JPGNo de suhanjunk tovább, lássuk, mi mindent fedeztünk fel, amit esetleg budapesti specialitásnak titulálhatnánk. Elsőként talán a Jégbüfében elfogyasztott fagyinkat illik említenem, amit Mariettával ettünk. Marietta sok-sok csokis-teás boltra hívta fel a figyelmünket (juhúúúúú!!), amikről remélhetőleg az elég közeli jövőben be tudunk majd számolni! Sajnos fotót nem tudok mutatni a nevezetes eseményről, mert gép az nem volt nálunk, de képzeljetek el hármunkat, amint negyvencsillió fokban boldogan tömjük befelé a fagyikat. P7310030.JPG

Aztán pár napja történt, hogy elmentünk az Ikeába. Á-tól z-ig végignéztük az áruházat és közben a barátunk lett többek között egy ilyen „Lingon” zaft (értsd: vörösáfonya szörp), illetve hat darab az egyet fizet-hatot vihet kategóriás pohárból. És a vonszolódás végén megjutalmaztuk magunkat két abszolút „svéd” csokis fánkkal.

És megvolt a sütőnk debütálása is, ilyen készült benne, nyami. Aki ennyiből kitalálja, mi lehet ez, annak jövök egy túró rudival... Még elég sokáig tudnék írni az evés témaköréről, de majd talán egy másik bejegyzésben, most mennem kell túrós csuszát készíteni! Még pár kép, aztán jó étvágyat!

P7220055.JPG

P7290016.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://balzacviking.blog.hu/api/trackback/id/tr234690282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása